VIERAILU JOHN NURMISEN SÄÄTIÖÖN: MERITAIDETTA, ANTIIKKIKARTTOJA JA MERIANTIIKKIA

Aika: 5.3.2019 klo 15:00 - 16:30
Paikka: JOHN NURMISEN SÄÄTIÖ, Pasilan katu 2, Huolintatalo Länsi-Psaila

Tiistaina 5.3.2019 kello 15:00-16:30

Paikka John Nurmisen Säätiö Pasilankatu 2, Huolintatalo Länsi-Pasila

Raitiovaunu nro 2, parkkipaikka Eläintarhan urheilukentän vieressä

Tapaaminen Säätiön aulassa, katutaso

Meritaidekokoelman suomalaisia taiteilijoita ovat muun muassa Akseli Gallen-Kallela, Björn Landström, Lasse Malmlund ja Henrik Tikkanen. Kokoelmassa on useita  saksalaisen professori Adolf Bockin meri- ja laivamaalauksia. Kokoelmassa on noin 150 teosta.

Antiikkikarttakokoelmassa on aarteita 1400-luvun maailmankartoista 1700-luvun Itämeren merikortteihin. Karttakokoelmassa on nykyisin kaiken kaikkiaan 1000 karttaa, kartastoa, karttapalloa ja harvinaista kirjaa. Näihin sisältyy Itämeren ja Pohjolan alueen meri- ja kaupunkikarttoja sekä arktisia karttoja. Säätiöllä on Suomen suurin Itämeren merikorttien yksityinen kokoelma.

Meriantiikkikokoelmaan kuuluu lukuisa joukko merenkulkukojeita ja -laitteita, merenkulkijoiden työkaluja ja käyttöesineitä sekä purje- että höyrylaivakaudelta. Säätiöllä on myös merihistoriallisesti arvokas laivojen pienoismallikokoelma, jossa on laivoja viikinkialuksista 1800-luvun polaarialuksiin. Säätiön meriantiikkikokoelman helmi on höyrylaiva Inkeri Nurmisen kapteeninsalonki vuodelta 1892. 

Ilmoittaudu SVK:n järjestämään vierailuun tästä.

Tervetuloa!