KERHOILTA: SAFETY FIRST – TURVALLISUUSASIAT AVOMERELLÄ. Koronatilanteen vuoksi tilaisuuteen on mahdollisuus osallistua myös etänä. Klikkaa ja lue lisää.

Aika: 16.3.2020 klo 18:00 - 20:00
Paikka: Soukan Venekerho, Klobben, Soukanlahdentie 15

 

Koronatilanteen vuoksi tilaisuuteen on mahdollisuus osallistua myös etänä internetin välityksellä Xtra Staerk Ocean Racing Society ry.:n YouTube –kanavalla osoitteessa:

https://www.youtube.com/channel/UCvOF8RhQ5auv4IFBl7oiOWg

Järjestäjän huomautus:

Youtube live streamauksen kanssa on tällä hetkellä pieni epävarmuus johtuen palveluntarjoajasta, katsotaan ehditäänkö se ratkaisemaan ennen tilaisuutta. Meidän varasuunnitelma on streamata lähetys Xtra Staerkin facessa, jonka seuraajiksi samalla kutsumme kaikki lämpimästi, jossa voi myös seurata projektimme käänteitä:

https://www.facebook.com/xtrastaerksailracing/

 

Kerhoillassa tarkastellaan avomeriveneilyn turvallisuuteen liittyviä asioita.

Toteutustapa: 45 minuuttia teoriaa sisältäen meripelastusjärjestelmän, turvallisuusvarusteiden käytön ja toimenpidekorttien käsittelyn sekä 45 minuuttia käytännönläheistä case-study tyyppistä onnettomuustarkastelua, jossa käsitellään tosielämässä sattuneita onnettomuuksia ja niistä saadut opetukset. Välissä kahvitauko ja vapaata keskustelua.

Kouluttajana toimii Kim Westman, joka työskentelee Rajavartiolaitoksessa ja toimii tällä hetkellä Ahvenanmaan merivartioaseman päällikkönä. 25-vuotta kestäneen uransa aikana hän on ollut osallisena yli 450:ssä meripelastustapahtumassa Suomen merialueella pelastustoimien johtajana sekä suorittavissa yksiköissä. Sivutoimena Kim kouluttaa avomerikilpapurjehtijoita World Sailingin auditoimana meriturvallisuuskouluttajana. Hän purjehtii tällä hetkellä Xtra Stærk tiimissä, joka osallistuu vaativiin kilpailuihin mm. valtameriympäristössä ja vastaa miehistön turvallisuusasioista. Hän toivottaa merikoululaiset oppimaan miten turvallisuutta voi lisätä veneissä merelle lähdettäessä.

Tervetuloa!